Στα χαρτιά η κατασκευή χώρων στάθμευσης από το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Στα χαρτιά η κατασκευή χώρων στάθμευσης από το Μετρό της Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 5157/26.01.2010

Προς Υπουργό:

 

- Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

 Καμία πρόοδος δεν έχει παρατηρηθεί στο κομμάτι του Μετρό στην Θεσσαλονίκη, που αφορά την κατασκευή υπόγειων χώρων στάθμευσης. Συγκεκριμένα 3.700 θέσεις πάρκινγκ σχεδιάστηκαν να δημιουργηθούν δυτικά, ανατολικά και στο κέντρο της πόλης. Δυστυχώς, όμως ο σχεδιασμός έμεινε μόνο στα χαρτιά, χωρίς να υπάρχει καμία άλλη εξέλιξη. Ο αρχικός σχεδιασμός περιελάμβανε την κατασκευή δυο υπόγειων χώρων στάθμευσης δυτικά της Θεσσαλονίκης, δυο στο κέντρο της πόλης στο πανεπιστήμιο και ένα πάρκινγκ στην ανατολική πλευρά.

Η σπουδαιότητα αυτού του έργου είναι σαφώς μεγάλη, καθώς θα αποσυμφορηθεί το κέντρο της πόλης από τον όγκο των αυτοκινήτων και θα εξυπηρετούνται επισκέπτες και κάτοικοι της πόλης που κατευθύνονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτο είναι, ότι ενώ τον Μάρτιο του 2007 υπογράφηκε μεταξύ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Εταιρείας «Αττικό Μετρό ΑΕ» μνημόνιο για την κατασκευή των δυο πάρκινγκ εντός του ΑΠΘ, η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει ούτε καν στο επίπεδο της εκπόνησης μελετών.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να απεγκλωβιστεί το εν λόγω έργο και να προχωρήσει η κατασκευή των χώρων στάθμευσης;

Απάντηση Υπουργείου